ŠAGRA NA PREDMEJI 2017

Po dobrih 14 letih smo se Predmejci odločili, da ponovno organiziramo tradicionalno »šagro« na Predmeji. Tradicija, katera je trajala že od leta 1928, je bila na žalost prekinjena, vendar ji sedaj želimo povrniti ves nekdanji ugled. Spomnimo se, kako so se leta nazaj odvijali dogodki. 

 

 Praznovanje se je vedno odvijalo na prvi konec tedna v septembru, na tako imenovano »Angelsko nedeljo«. Cerkveni obredi so se vedno dogajali na Otlici, zabavni deli pa na Predmeji. Udeležba vseh Gorjanov na praznovanju je bila in je na ta dan obvezna.

Praznovanje se je začelo v nedeljo dopoldne. Gorjani in Dulenci so najprej odšli k maši na Otlico, kjer so bili organizirani tudi razni sejmi in seveda tudi priložnosti za popit kozarček pijače. Popoldne pa se je večina teh ljudi "preselila" na Predmejo, kjer je bil organiziran zabavni del "šagre". Plesi in ostale prireditve so se odvijale pr »Štemči« na ledeniku in pozneje na »Hoteli" Zgodovine ne moremo zavrteti nazaj, lahko ji pa poskušamo slediti. In ravno to želimo v društvu Gora tudi narediti. Kot glavni organizator pripravljamo:

- v soboto, 2. septembra s pričetkom ob 18:00 bo družabno srečanje na Predmeji živečih Dolčanov, izseljenih Dolčanov in ostalih prijateljev Predmeje

• DOL skozi čas:

o Razstava starih fotografij Predmeje in okolice

o Razstava o lovstvu

o Razstava o gozdarstvu

o Prikaz gospodinjskih del

• O Gori z:

o Alojzijo Bratina

o Francem Černigojem

• Glasba v živo

 

- v nedeljo, 3. septembra ples in velika zabava s pričetkom ob 17:00

• Ples z znanim ansamblom ČUKI

• Domačini, glasbena skupina ReRum

• Plesna skupina ADC

• Srečelov

 

Vse prireditve se bodo odvijale v športnem parku na Rupi. Naši društveni prostori nam omogočajo, da lahko izvedemo prireditve tudi v primeru slabega vremeba. Ovir torej ni in prireditev bo izpeljana ob vsakem vremenu.

 

Parkirišče bo pripravljeno pr »Štemči«, organiziran pa bo prevoz do Rupe.

 

Na vse prireditve bo vstop prost.

 

Vabljeni

 

Saturday the 15th. Affiliate Marketing. Copyright©Društvo GORA
Copyright 2012

©