JESENSKI POHOD 2023

Planinska sekcija Društva Gora organizira 17. septembra 2023 množični vodeni pohod PO DOLU GOR IN DOL.
Tema letošnjega pohoda je LOVSTVO NA GORI.

Zbor pohodnikov bo med 8.00 in 9.00 uro zjutraj v Športnem parku Tiha Dolina. Začetek pohoda ob 9.00 uri. Pot je lahka in nezahtevna; skupne zmerne hoje bo od 4 do 5 ur (s postanki) Pohod bomo zaključili v lovski koči na Otlici, kjer bo za konec predstavljen film o živalih in lovskem življenju na Gori. Po končanem predstavitvenem filmu bomo organizirali prevoz pohodnikov z osebnimi avtomobili iz Otlice na Predmejo, kjer bo v koči Edmunda Čibeja ponujen zaslužen topli obrok.
V primeru slabega vremena pohod odpade.
Prostovoljni prispevek 10 €.

Tokratni tematski pohod bomo posvetili lovstvu na Gori. Skupaj z Lovsko družino Kozje Stena smo pripravili pohod po lovišču. Med potjo nam bodo lovci prestavili njihovo delovanje, življenjski prostor divjadi in živali, katere prebivajo na Gori.
Lovišče se razteza na nadmorski višini med 800 in 1251 metri. Južni del ob robu Vipavske doline je poraščen z grmičevjem, medtem ko je lovišče na nadmorski višini nad 900m poraslo z mešanimi gozdovi. Na tem področju prebiva veliko živalskih vrst.
Trajna naloga in odgovornost lovcev je skrb, da so vrste divjadi in število v ravnovesju z bivalnimi in prehranskimi možnostmi. Sonaravno gospodarjenje in varstvo divjadi je bilo in
je strokovno in etično vodilo lovcev. V loviščih LD Kozje Stena še vedno najdemo volka, medveda, risa - divjad, ki je v nekaterih delih Evrope že izginila. Prostoživeče živali so javna dobrina, zato je njihova ohranitev v nacionalnem interesu.

Saturday the 15th. Affiliate Marketing. Copyright©Društvo GORA
Copyright 2012

©