POHOD KOPRSKO ZALEDJE

Društvo Gora v sodelovanju s Planinskim društvom Ajdovščina vabi v nedeljo, 21. januarja 2018 na POHOD PO KOPRSKEM ZALEDJU (KAMPEL - POMJAN - MAREZIGE - VANGANEL)

ODHOD: z avtobusne postaje v Ajdovščini ob 8. uri zjutraj
Potrebna je planinska oprema; hrana in pijača iz nahrbtnika.
Na koncu možen topel obrok (naročilo ob vpisu).
Skupne zmerne hoje je 5 ur.
POHOD JE NA LASTNO ODGOVORNOST.
Strošek prevoza: od 10 do 12 €
 POHOD VODITA: MIRKO SOBAN (041 391 368) in BOŽO VIDIC.

OPIS POTI:

Pot pričnemo pri Kampelu. Kratek čas pot pelje po asfaltu skozi urbani del vasi Kampel in skozi oljčne nasade. Pot kmalu preide na makadam in nato na planinsko pot, ki se vijugasto vzpenja po gozdu, se nato položi in pelje po pobočju. Ob levi strani steze nas spremlja žuboreči potok in lepi razgledi na Vanganelsko dolino.

Po slabih dveh urah hoje pridemo na POMJAN (378 m nadm.v.), najvišje točke pohoda, do cerkve Marijinega rojstva. Tu se odprejo še lepši razgled na Šavrinsko hribovje, Slavnik, Čičarijo, v lepem vremenu tudi na Alpe in Dolimite.

Do Pomjana prehodimo del krožne poti, imenovane Lovrečičeva pot ali Pomjanska pravljica.

Pot  nadaljujemo do Marezig (283 m nadm.v.). Naprej pa po Poti za srce. Spušča se ob potoku navzdol po gozdni stezi in kolovizni poti. Del poti spet pelje skozi oljčne nasade. Nato po gozdni stezi pridemo do Vangalskega jezera, se spustimo po stopnicah, še malo po planinski stezi ter asfaltni cesti, in že smo v Vanganelu, kjer bo čakal avtobus.

Vpis pohodnikov:  TIC – do petka, 19.1.2018 in v pisarni društva v četrtek od 16. do 18. ure

VABLJENI!

Vodstvo planinske sekcije Društva Gora